رینوپلاستی یکی از شایعترین عملهای جراحی زیبایی است که این روزها به تکرار انجام میشود و متقاضی زیادی دارد. هر جراحی ممکن است با ریسکهایی همراه باشد که شرایط و بیماریهای زمینهای متقاضی جراحی بینی، ممکن است به این سختی دامن بزند. گاهی بیماریهای زمینهای فرد اگر قبل از عمل درمان نشوند، ممکن است برای او حادثه آفرین باشند و بیشتر خطرات جراحی بینی را تجربه کند. اگرچه که این روزها اغلب پزشکان با انجام آزمایشهای گسترده سعی میکنند این عوامل را به حداقل برسانند. اما، در مورد عوامل دیگر سعی میکنیم با جزییات بیشتری خطرات عمل بینی را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
آیا جراحی بینی میتواند باعث مرگ در افراد شود؟
در مجموع در جراحیهایی که بیمار باید در آنها بیهوش شود، درصدی از خطر مرگ در آنها وجود دارد. چرا که ممکن است بدن بیمار در حین عمل واکنش نامطلوبی به داروی بیهوشی بدهد یا ناحیه جراحی دچار عفونت شده و منجر به مرگ بیمار شود. اما، انتخاب پزشک متبحر و با وجدان کاری بالا که سابقه پزشکی بیمار را به خوبی بررسی میکند و از کوچکترین جزییات نمیگذرد، خطرات عمل بینی و مرگ و میر را به حداقل میرساند. او با بررسی بیماریهایی چون دیابت، تیروئید، مشکلات تنفسی، بیماریهای قلبی عروقی و ریوی و سایر انواع بیماریهای زمینهای ریسک عمل را کاهش میدهد. در صورت مشاهده بیماری خاص در بیمار، به راحتی بیمار را از عمل منصرف کرده و اجازه عمل بینی را به او نمیدهد. احتمال خطر مرگ در اثر جراحی بینی بسیار ناچیز قابل چشم پوشی است.
چه کسانی نباید عمل بینی انجام دهند؟
خطرات عمل بینی برای افرادی که بیماریهای خاصی دارند بیش از بقیه افرادی است که سالم هستند و به هیچ نوع بیماری زمینهای مبتلا نیستند و بدن آنها به نسبت قوی است. این افراد به هیچ عنوان نباید عمل زیبایی بینی انجام دهند. این بیماریها شامل موارد زیر است.
- افرادی که دارای بیماریهای قلبی، فشار خون و دیابت هستند نمیتوانند جراحی زیبایی بینی انجام دهند.
- افرادی که دچار اختلالات روانی هستند نمیتوانند عمل بینی انجام دهند. این اختلالات میتواند شامل بیماری دوقطبی، اختلال افسردگی و بسیاری بیماریهای دیگر باشد.
- افرادی که دچار بیماری تیروئید و نارساییهای کبدی هستند نیز نمیتوانند عمل بینی انجام دهند. این افراد مستعد آلرژی به داروی بیهوشی بوده و ممکن است بعد از عمل به هوش نیایند.
افرادی که در متن مقاله به آن ها اشاره شد، بیشتر خطرات جراحی بینی را تجربه می کنند.
اصلی ترین دلایل به هوش نیامدن بعد از عمل بینی
اصلیترین دلیل به هوش نیامدن بیمار بعد از عمل بینی، داروهای بیهوشی است که ممکن است بیمار نسبت به آنها واکنش نشان دهد. عوامل دیگر وجود بیماریهای زمینهای و اختلالات متابولیک مانند کم کاری تیروئید، بیماریهای کبدی، فشار خون و آلرژی نسبت به داروی بیهوشی است که ممکن است عامل به هوش نیامدن بعد از عمل بینی باشد. طبق تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است، فرضیاتی ارائه شده است که هنوز به صورت صد در صد قطعی نیست. اما، ممکن است عاملی برای جلوگیری از خطرات عمل بینی در آینده شود. این تحقیقات نشان میدهد داروهایی که عامل اختلال عملکرد مغزی و کبدی هستند، با داروهای هوشبری تداخل پیدا کرده و سبب طولانی شدن مدت بیهوشی یا بیهوشی دائم و مرگ بیمار میشوند.
به طور کلی آیا جراحی بینی خطرناک است؟
همیشه پروسه جراحی ممکن است همراه با خطراتی باشد. خطرات جراحی بینی به صورت مرگ و میر نیست. گاهی شاید عوارض جانبی بعد از عمل به مراتب دشوارتر هم باشد. اما، این باعث نمیشود با عینک بدبینی به جراحی بینی نگاه کنیم. چرا که حادثه همیشه در کمین است و قطعا همیشه در اتاق عمل گریبانگیر ما نیست.
- تنها کافی است نکات ایمنی قبل از عمل را رعایت کنید. اگر مبتلا به بیماری خاصی هستید، حتما آن را با پزشک معالج در میان بگذارید.
- اگر احساس کردید، پزشک مورد نظر تبحر بالایی ندارد و آزمایشهای قبل از عمل مناسبی مانند بررسی بیماریهای کبدی و تیروئید را برای شما تجویز نکرده است، سعی کنید پزشک معالج را تغییر دهید.
- اگر دچار ضعف بدنی هستید، آن را با پزشک معالج در میان بگذارید.
- برای حفظ جانتان با خودتان صادق باشید. سعی نکنید، بیماری خود را تنها برای رسیدن به بینی زیبا پنهان کنید.
نتیجه گیری
جراحی بینی یکی از عملهای زیبایی پرطرفدار محسوب میشود. عملی که سالانه بسیاری از افراد در کل جهان مشتاق انجام آن هستند. اما، شاید گاهی اینطور به گوش برسد که برخی افراد بعد از عمل بینی به هوش نیامدند و این خبر دلهره خطرات عمل بینی را به جان آدمی بیاندازد. خطرات جراحی بینی در سال های اخیر کنترل شده است. دلیل این اتفاق وجود بیماریهای زمینهای و حساسیت به داروی بیهوشی تلقی شده است. دلیلی که با انتخاب پزشک ماهر و با انصاف میتواند تا حدود زیادی برطرف شود. پزشکی که دلسوزانه به شما مشاوره میدهد. سابقه بیماری شما را به خوبی چک میکند و در صورت مشاهده کوچکترین علائمی از ادامه روند کار سر باز میزند و تنها به منافع مالی خود از عمل فکر نمیکند. البته، باید توجه کنید که در طول سالهای متمادی جراحیهای بسیار موفقی چه در ایران و چه در کشورهای دیگر صورت گرفته است.