جراحی تیپ پلاستی در واقع یکی از مراحل عمل رینوپلاستی است. البته مواردی هم پیش میآید که این عمل به تنهایی نیز انجام می شود. اگر بخواهیم تیپ پلاستی را معنی کنیم در آناتومی بدن به تیغه بینی تیپ و پلاستی نیز به معنای جراحی است. در واقع یکی از مراحل ۱۵ گانه عمل رینوپلاستی محسوب میشود و طرفداران خاص خود را دارد. کسانی تمایل به تغییرات زیاد در بینی خود ندارند و فقط میخواهند که عیوب کوچک آن رفع شود، انجام این جراحی بهترین گزینه خواهد بود. با توجه به هزینه کم و دوره نقاهت کوتاه بسیار به صرفه است.
در جراحی تیپ پلاستی کدام قسمت بینی تغییر خواهد کرد؟
همانطور که از اسم جراحی تیپ پلاستی مشخص است در این عمل، تغییراتی در نوک بینی اعمال میشود. اگر به عنوان بخشی از جراحی رینوپلاستی انجام شود این تغییرات محسوس است زیرا تمامی قسمتهای بینی دچار تغییر خواهد شد. اما اگر به عنوان یک عمل مستقل بخواهید انجام دهید تغییرات کمی را در تیغه بینی خود تجربه خواهید کرد. در واقع اگر بینی شما عیوب زیادی داشته باشد ( مثلا جراحی بینی گوشتی نیاز باشد و یا تیغه بینی کج باشد ) تیپ پلاستی به تنهایی چندان کارایی ندارد و به خوبی قادر به پاسخگویی نیازهای شما نخواهد بود.
بیشترین کاربرد جراحی تیپ پلاستی در قسمت یک سوم تحتانی، یعنی دقیقا نوک بینی است. از آنجایی که تیغه بینی نقطه کانونی چهره است بنابراین جزو عملهای بسیار حساس و پر ریسک محسوب میشود. زیرا در صورت بروز هر عیبی بعد از جراحی غیر قابل جبران خواهد بود و فرم بینی بد میشود. کسانی که تیغه بینی آنها بسیار افتاده است و یا غضروف آن خیلی پهن است، چنانچه تمایلی به جراحی رینوپلاستی نداشته باشند می توانند از این عمل به تنهایی استفاده کنند.
با کمک این جراحی میتوان تیغه بینی را تا حدی سر بالا برد و حتی سوراخهای بینی را در صورت بزرگ بودن کوچک کرد. همه این موارد بنا به تشخیص جراح و خواسته متقاضی صورت میگیرد. از مزیت های این روش جراحی این است که بدون نیاز به بیهوشی کامل و با بی حسی موضعی قابل انجام است.
تیپ پلاستی برای چه کسانی مناسب است؟
- افرادی که دارای بینی قوز دار هستند که این قوز میتواند کوچک یا متوسط باشد.
- تغییراتی که در فرم بینی بعد از انجام جراحی رینوپلاستی به وجود میآید و ممکن است شخص از آن راضی نباشد.
- افرادی که دو طرف بینیشان قرینه نیست و یا مقدار بسیار ناچیزی انحراف دارد.
- متقاضیانی که دوست دارند فرم بینی شان کمی سر بالاتر باشد.
- افرادی که از پره های بینی خود راضی نیستند و دوست دارند کمی جمع تر شود.
مزایای جراحی تیپ پلاستی
جراحی تیپ پلاستی به بزرگی و پیچیدگی رینوپلاستی نیست و نیاز به برشهای متعدد ندارد بنابراین مدت زمان بهبودی کوتاهتری دارد و جای بخیهها به هیچ وجه باقی نمیماند. به طور کلی برای انجام این عمل نیاز به اقدامات خاصی نیست و خونریزی کمی در حین عمل تجربه خواهید کرد. به طور کلی انجام آن باعث ظریفتر شدن نوک بینی میشود. این عمل باعث ایجاد تغییر در چهره هایی میشود که فاصله بینی و لب کم است و یا نوک بینی بسیار پهن است.
نحوه انجام جراحی تیپ پلاستی به چه صورت است؟
جراحی تیپ پلاستی به دو صورت قابل انجام است:
- روش باز
- روش بسته
انتخاب نوع روش به نیاز متقاضی بستگی دارد. در روش باز در ناحیه کولوملا که دقیقا در بین سوراخ های بینی قرار دارد برش خورده و تغییرات لازم اعمال میشود. در روش بسته اما نیازی به برش یا بخیه نیست بنابراین مدت زمان کمتری وقت میبرد و دوره نقاهت کوتاهی دارد. البته تغییرات حاصل شده در روش بسته نیز بسیار کمتر خواهد بود.
چه تغییراتی در تیپ پلاستی انجام می شود؟
تغییر فرم پره بینی
زمانی که نوک بینی بسیار پهن است با گره زدن آن را باریکتر و برجسته تر می کنند. این روش برای کسانی که قبلا عمل بینی انجام داده اند ولی تمایل دارند که همچنان نوک بینی تغییراتی داشته باشد مناسب است. پزشک برای اینکه فرد بعد از انجام این جراحی دچار مشکل نشود اندازه پهنی غضروف را بررسی کرده و بر اساس شرایط بینی تصمیم می گیرد که انجام این عمل الزام دارد یا خیر.
ایمپلنت غضروف بینی
افرادی که در نتیجه تجمع زیاد چربی در نوک بینی آنها باعث ضخامت و صافی آن شده، ایمپلنت غضروف بهترین گزینه برای اصلاح است. پزشک ابتدا چربی اضافی را تخلیه کرده و ایمپلنت کار میگذارد تا نوک بینی فرم بگیرد.
کوچک کردن پره بینی
برای کوچک کردن پره بینی ابتدا پوست اضافه توسط پزشک برداشته میشود. کسانی مستعد انجام این جراحی هستند که پوست پره بینی آنها بسیار ضخیم است در نتیجه بسیار پهن دیده میشود.
جراحی تیپ پلاستی چه عوارض خواهد داشت؟
از آنجایی که جراحی تیپ پلاستی بسیار حساس است و کوچکترین تغییری در بینی تاثیر زیادی در چهره دارد باید در انتخاب دکتر دقت کنید و به سراغ بهترین جراحج بینی بروید؛ در صورتی که این جراحی به خوبی صورت نگیرد عوارض غیر قابل جبرانی خواهد داشت. بر خلاف استخوان ها، غضروفهای تغییر شکل یافته به هم جوش نمی خورند در نتیجه مدتی پس از جراحی شکل بینی تغییر کرده و بد فرم میشود. این به دلیل از دست رفتن خاصیت فنری غضروف ها است که در اثر بریده شدن ایجاد میشود. نتیجه آن ایجاد تو رفتگی هایی در دو طرف بینی است که به آن پینچ گفته میشود و علاوه بر ایجاد ظاهر بد شکل، موجب گرفتگی بینی نیز می شود. برای جلوگیری از بروز چنین چیزی بهتر است در زمان تصمیم گیری برای انجام این جراحی واقع بین باشید و در صورتی که واقعا نیاز به انجام آن است با پزشک متبحر مشورت کنید.
از آنجا که هزینه جراحی تیپ پلاستی نسبت به هزینه جراحی بینی کمتر است، دوران نقاهت کمتری دارد، باعث شده افراد زیادی تمایل به انجام این جراحی داشته باشند. اما تغییرات حاصل از این جراحی بسیار کم و محدود است. این روش جراحی اگر به تنهایی و بدون هیچ سابقه جراحی صورت بگیرد نتایج چشمگیری نخواهد داشت. چنانچه توسط پزشک غیر مجرب انجام شود عوارض ذکر شده در بالا اجتناب ناپذیر خواهد بود.
2 پاسخ
مطالب مفیدی بود
سپاس از حسن توجه شما