امروزه میل به زیبایی در افراد افزایش پیدا کرده است که افراد با استفاده از تزریق ژل به دنبال فرم دهی ناحیه مورد نظر و رفع برخی معایب پوست و صورت خود هستند. فیلر ها (ژل ها و پرکننده های پوستی) موادی هستند که برای جوان سازی و زیبایی بیشتر پوست مورد استفاده قرار می گیرند. با افزایش سن بافت های پوستی نازک می شوند و خطوط صورت به چین و چروک های عمیق تر تبدیل می شوند. امروزه با استفاده از تزریق ژل و فیلر می توان این چین و چروک ها را از بین برد. اگر به دنبال زیبایی بیشتر و جوان سازی پوست خود هستید این مقاله را دنبال کنید.
انواع فیلرها و ماندگاری آن ها
برای تزریق ژل در نواحی مختلف صورت و بدن از مواد مختلفی استفاده می شود که دارای دو نوع موقت و دائم می باشد. به دلیل عوارض و خطرات زیادی که فیلرهای دائمی دارند امروزه اغلب از فیلرهای موقتی استفاده می شود. در اصل اثر موقتی این فیلرها به دلیل خاصیت جذب شوندگی توسط بدن است. فیلرهای موقت از جنس هیالورونیک اسید، کلاژن، پلی لاکتیک اسید ،کلسیم هیدروکسی آپاتیت یا چربی بدن شخص تهیه می شوند.
کلاژن
کلاژن نوعی پروتئین و یکی از اصلی ترین اجزای ساختاری پوست می شود. کلاژن موجود در پوست باعث قوام و سفتی پوست شده و یکی از دلایل پیری پوست از بین رفتن کلاژن است. کلاژن ها کمترین ماندگاری را در میان ژل های تزریقی دارند و معمولا بین ۳ تا ۴ ماه جذب می شوند به همین دلیل از فیلرهای کلاژن خالص در تزریق ها کمترین استفاده می شود.
هیالورونیک اسید
هیالورونیک اسید یک ماده قندی است که در برخی از بافت های بدن از جمله پوست به طور طبیعی وجود دارد. این ماده به پوست حجم داده و از کم آبی آن جلوگیری می کند. امروزه هیالورونیک اسید به دلیل طبیعی بودن یکی از پرکاربردترین ژل های مورد استفاده است و بیشتر پزشکان استفاده از این نوع ژل ها را توصیه می کنند. بهترین هیالورونیک اسید ها بر اثر واکنش های شیمیایی تغییراتی در ساختارشان ایجاد شده تا ماندگاری بالاتری داشته باشند. ماندگاری ژل هایی که از جنس هیالورونیک اسید هستند بین ۶ تا ۱۲ ماه می باشد. اکثر ژل های هیالورونیک اسید دارای نوعی مواد بی حس کننده به نام لیدوکائین هستند که درد تزریق را کاهش می دهند. در ادامه چند نمونه از ژل های هیالورونیک اسید را معرفی می کنیم:
- ژل ژوویدرم (آمریکا)
- ژل مصپورت (آمریکا)
- ژل هایومکس (سوییس)
- ژل ریان (کره)
- ژل سوفیدرم (کره)
- ژل بلترو (آلمان)
- ژل آلیاکسین (ایتالیا)
- ژل تئوسیال (سوئیس)
- ژل رووفیل و روولکس (کره)
ژل هیدروکسی آپاتیت کلسیم
هیدروکسی آپاتیت کلسیم نوعی ماده معدنی است که مواد اصلی تشکیل دهنده استخوان ها است و باعث استحکام استخوان ها می شود. در میان ژل های دیگر این ژل از دوام بیشتری برخوردار است و حدود ۱۲ تا ۱۸ ماه ماندگاری دارد.
بهترین ژل برای تزریق
هنگامی که تصمیم به تزریق ژل می گیرید باید با یک پزشک متخصص و مجرب مشورت کنید تا با انتخاب بهترین ژل مناسب صورتتان در کمترین زمان بیشترین تاثیر را با کمترین عوارض داشته باشید. بهترین ژل های تزریقی باید دارای ویژگی های زیر باشند:
- ایمن و بی خطر باشد.
- دارای ماندگاری بالایی باشد.
- کم هزینه و اقتصادی باشد.
- بعد از تزریق ژل نتیجه طبیعی و نرمال داشته باشد.
- دارای کیفیت بالایی باشد.
عوارض احتمالی تزریق ژل
اگر تزریق ژل خود را نزد یک پزشک ماهر انجام دهید عارضه ای برای شما پیش نخواهد آمد به جز عوارض معمول مانند قرمزی تورم و التهاب که اکثر افرادی که تزریق را انجام می دهند این عوارض را تجربه می کنند. در ادامه به برخی از عوارضی که ممکن است بعد از تزریق ژل پیش آیند می پردازیم:
- خونریزی، تورم و کبودی
خونریزی تورم و کبودی از عوارض شایع بعد از تزریق می باشد که معمولا این عارضه ها پس از گذشت یک تا دو هفته برطرف می شود.
- جوش بعد از تزریق
در برخی موارد ممکن است بعد از تزریق در اطراف ناحیه ای که ژل تزریق شده جوش هایی را مشاهده کنید که در این مورد بهتر است با پزشک خود صحبت کند و از او کمک بگیرید.
- نا هماهنگی و عدم تقارن
در برخی از موارد عدم تقارن و ناهماهنگی در محل تزریق وجود دارد که این موضوع از بی دقتی و خطای پزشک می باشد. در نتیجه حتما برای تزریق به یک پزشک متخصص و متبحر مراجعه نمایید.
- التهابات پوستی
از جمله عارضه های احتمالی دیگری که ممکن است به وجود بیاید التهابات پوستی مانند تاول های ریز و درشت می باشد. در صورت مواجهه با این نوعمشکلات سریعا با پزشک خود مشورت کنید زیرا بی توجهی به این موضوع ممکن است باعث ایجاد عفونت در ناحیه تزریق ژل شود.
- ایجاد حساسیت و آلرژی
ایجاد حساسیت و آلرژی بعد از تزریق ژل ممکن است به دلیل عدم سازگاری مواد تزریقی با پوست و بافت شخص باشد که پزشک معالج قبل از تزریق باید از عدم حساسیت و آلرژی شخص اطمینان حاصل کند.
جمع بندی
فیلرها موادی هستند که جهت حجم دهی و پر کنندگی برخی از نواحی صورت مانند لب ها مورد استفاده قرار می گیرند؛ البته این موارد همانطور که پیش تر ذکر شد الزاما مواد مصنوعی نیستند بلکه می توان برای حجم دهی از چربی خود بدن نیز استفاده کرد. هر کدام از این روش ها مزایا و معایب خاص خود را دارند و بهتر است انتخاب مورد مناسب تر را با توجه به شرایط خود، به پزشک متخصص بسپارید تا بهترین نتیجه و کم ترین عوارض را به دست بیاورید.